Javna predstavitev mnenj o Zakonu o orožju (ZOro-1C) v Državnem zboru RS dne 3.5.2021

Spošovani člani SZPS, spoštovani IPSC strelci,

Danes je v veliki dvorani Državnega zbora Republike Slovenije potekala javna predstavitev mnenj o Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju Zoro-1C, ki se jo je v imenu Slovenske zveze za praktično strelstvo udeležil naš predsednik Branko Zorman. Obsežne razprave so se udeležili tudi predstavniki drugih strelskih zvez, kot tudi predstavniki zbirateljev in ostali, ki nas povezuje visok nivo kulture in odnosa do orožja.

Predlagamo, da si vzamete čas in prisluhnete posameznim govorcem, saj si boste tako lahko najlažje ustvarili mnenje o tem, koliko dela je bilo vloženega v predloge sprememb novega zakona o orožju, ki bo na podlagi pripravljenih amandmajev lahko zadostil tako Direktivi EU, varnosti pred zlorabami, kot seveda tudi nam športnim strelcem, saj nam bo ob sprejetih amandmajih omogočal nadaljevanje našega športnega udejstvovanja. Današnja predstavitev je zgolj prvi korak, a glede na slišano, je slovenska strelska javnost usklajena.

Posnetek dogodka: https://4d.rtvslo.si/arhiv/javne-predstavitve-mnenj-in-posveti/174772821

V priponki se nahaja Mnenje Slovenske zveze za praktično strelstvo o Zakonu o orožju, ki je bilo predstavljeno na današnji javni predstavitvi mnenj, ter amandmaji, ki jih predlagamo v nadaljnji sprejem, da bo končna vsebina spremembe zakona za naše športne strelce kar najbolj ugodna.

SZPS mnenje o predlogu ZOro – javna predstavitev 20210503 vloženo